Szaszłyki drobiowe z szafranem

Przepisy

Miłośnikom delikatnego mięsa drobiowego polecamy niezwykle soczyste szaszłyki drobiowe z szafranem. Piersi z kurczaka Pamso marynowane w soku z cytryny świetnie smakują opieczone na grillu. Ich walory smakowe docenią zarówno duzi, jak i mali smakosze. Szczypta szafranu, który jest najdroższą przyprawą na świecie, sprawia, że szaszłyki zyskują piękny złocisty kolor oraz wyjątkowy aromat. Danie, którego przyrządzenie zajmie dosłownie chwilę, może być podawane na ciepło lub na zimno. Smacznego!

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • szafran
  • cytryna

Przepis:

Piersi kurczaka umyć, osuszyć, odciąć ewentualne skórki, włókna i kostki. Pokroić wzdłuż na paski, oprószyć solą oraz pieprzem. Do miski wlać sos z cytryny i wsypać szafran. Włożyć piersi kurczaka i wymieszać. Piersi w marynacie odstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki. Następnie wyjąć, ponadziewać na patyczki i położyć na grillu. Podawać z lekką sałatką i sosami.

Kiełbasa biała zapiekana

Kiełbasa biała zapiekana

Prezentujemy tradycyjną białą kiełbasę w nowej odsłonie! Zapieczona z żółtym serem zyskuje niepowtarzalny smak. Polecamy do danie zarówno na co dzień, jak i od święta. Pieczona w wysokiej temperaturze biała kiełbasa podana z podsmażonym boczkiem, parmezanem oraz...

Koreczki z kiełbasy białej

Koreczki z kiełbasy białej

Koreczki z kiełbasy białej to przekąska najlepsza na spotkanie towarzyskie, która wyróżnia się doskonale wyważonym smakiem oraz niebanalnym sposobem podania. Przygotowanie dania jest nieco pracochłonne, jednak gotowe koreczki świetnie prezentują się na półmisku – to...

Kiełbasa biała w sosie pieczarkowym

Kiełbasa biała w sosie pieczarkowym

Przygotowaliśmy przepis dla miłośników wyjątkowego smaku białej kiełbasy Pamso. Oto ona – królowa polskiego stołu w zupełnie nowej odsłonie. Przyrządzenie tego dania obiadowego zajmuje dosłownie chwilę, a połączenie kwaśnej śmietany, jędrnych pieczarek oraz białej...

Babka z kiełbasy białej

Babka z kiełbasy białej

Miłośnikom tradycyjnej kiełbasy białej Pamso na pewno przypadnie do gustu przepis na babkę. Ta potrawa to połączenie kwaśnych ogórków, lekko słodkich pomidorów i słodkiej cebuli z przyprawami i białą kiełbasą. W efekcie otrzymaliśmy idealnie wyważony i bogaty smak....

Kiełbasa biała pod pierzynką

Kiełbasa biała pod pierzynką

Opracowaliśmy przepis na danie, które sprawi, że codzienny obiad zamieni się w ucztę dla podniebienia. Kiełbasę białą pod pierzynką można szybko przyrządzić i efektownie podać. Gotowa potrawa świetnie się prezentuje oraz zachwyca bogatym i idealnie wyważonym smakiem....

Pstrąg w ziołach

Pstrąg w ziołach

Miłośnikom ryb proponujemy pysznego pstrąga w ziołach idealnego na grill. Bogaty smak świeżej ryby świetnie uzupełniają: słodka cebula, ostry czosnek i kwaśna cytryna. Przyprawy: zioła prowansalskie, oregano, rozmaryn oraz natka pietruszki odpowiadają za...

Sałatka grillowa

Sałatka grillowa

Przygotowaliśmy tę smaczną i lekką sałatkę, która pasuje idealnie do dań mięsnych lub może być podawana jako przystawka. Grillowane warzywa: cukinia, bakłażan, pomidory i czosnek przyrządzane z ziołami wyróżniają się bogatym smakiem i wyraźnym, przyjemnym aromatem....

Parówki faszerowane na grill

Parówki faszerowane na grill

Miłośnikom parówek Pamso polecamy wyjątkową potrawę – smaczne i aromatyczne parówki z grilla. W tym przepisie parówki są faszerowane ziołami, czosnkiem oraz mieszanką musztardy i ketchupu. Za wyrazisty smak gotowego dania odpowiada: ser żółty, szynka Pamso oraz boczek...

Pieczone pierogi faszerowane kaszanką

Pieczone pierogi faszerowane kaszanką

Prezentujemy danie, które spełni oczekiwania miłośników pierogów z farszem mięsnym. Proponujemy smaczne pierogi z nadzieniem z kaszanki Pamso. Przyrządzenie aromatycznego i smacznego farszu zajmuje dosłownie chwilę. Ciasto wymaga nieco więcej uwagi, ale zapewniamy, że...

Paluszki z mięsa mielonego

Paluszki z mięsa mielonego

Opracowaliśmy przepis, który będzie świetnym uzupełnieniem tradycyjnej biesiady przy grillu. Paluszki z mięsa mielonego wieprzowego, wołowego lub mieszanego Pamso świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, więc...

Kotleciki z kaszanki

Kotleciki z kaszanki

Przygotowaliśmy przepis dla osób, które lubią kaszankę za jej charakterystyczny smak i chcą przyrządzić ją w nowej odsłonie. Kotleciki z kaszanki są chrupiące z wierzchu i miękkie w środku. Można je serwować na ciepło, jakie smaczne danie główne z ziemniakami i...

Kiełbasa z kapustą na grill

Kiełbasa z kapustą na grill

Prezentujemy oryginalny przepis na kiełbasę podwawelską Pamso, który na pewno docenią smakosze mięsnych potraw. Kiełbasa w tym daniu jest posmarowana aromatyczną musztardą i zawinięta w liście kapusty włoskiej, a następnie grillowana. Taki sposób przyrządzenia...

Klopsiki z cielęciny gotowane

Klopsiki z cielęciny gotowane

Klopsiki z cielęciny gotowane Pamso to danie dla prawdziwych smakoszy potraw z mięsa. To również idealna potrawa dla osób, które dbają o linię, wybierają dietę lekkostrawną oraz dla najmłodszych Tradycyjne kotleciki z dodatkiem smażonej cebulki, jajka i bułki tartej...

Grillowana golonka

Grillowana golonka

Aromatyczna, idealnie doprawiona i obłędnie smaczna grillowana golonka do nasza propozycja dla miłośników tradycyjnych mięs. Golonkę należy podgotować w wywarze z przyprawami i ziołami, a następnie posmarować naszą autorską marynatą z miodem i grillować przez około...

Kiełbasa biała w śmietanie z kulkami ziemniaczanymi

Kiełbasa biała w śmietanie z kulkami ziemniaczanymi

Biała kiełbasa Pamso w śmietanie to danie, które świetnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Jego przyrządzenie jest nieco pracochłonne, ale efekt rekompensuje czas spędzony w kuchni. Biała kiełbasa z lekko kwaśną śmietaną jest podawana z domowej roboty kulkami...

Karkówka na grill

Karkówka na grill

Karkówka to jedno z mięs, które nasi klienci najchętniej wybierają na grilla. Przygotowaliśmy więc wyjątkowy przepis na smaczną i aromatyczną karkówkę Pamso. Wiemy, że w każdym domu króluje inna marynata, my polecamy autorską kompozycję ziół i przypraw. Mięso należy...

D
E