Grillowana golonka
Aromatyczna, idealnie doprawiona i obłędnie smaczna grillowana golonka do nasza propozycja dla miłośników tradycyjnych mięs. Golonkę należy podgotować w wywarze z przyprawami i ziołami, a następnie posmarować naszą autorską marynatą z miodem i grillować przez około 1,5 godziny. Polecamy rozpalić grill wcześniej i rozpocząć grillowanie od położenia na ruszcie golonki, aby danie główne było gotowe chwile po zjedzeniu przystawek. Golonka doskonale smakuje z kapustą oraz sałatką grillową. Smacznego!
Składniki:
- 1 średnia golonka
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 ząbki czosnku
- 20 ml oleju do gotowania
- liść laurowy
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 5 ziaren czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka przypraw: gorczycy, kminku i kolendry
- 1 łyżeczka majeranku
- szczypta rozmarynu
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka smalcu
- sól
Przepis:
Cebulę należy zrumienić na smalcu następnie wrzucić do osolonego wrzątku dodając posiekany czosnek, przyprawy i zioła. Dołożyć również golonkę tak aby była w całości przykryta wywarem i wszystko gotujemy przez godzinę. Po podgotowaniu odstawiamy do ostygnięcia, a kiedy golonka będzie już zimna wyjmujemy ją z wywaru i robimy nacięcia na skórze. Przygotowujemy marynatę, którą smarujemy mięso. Golonki kładziemy na ruszcie i pieczemy przez około 90 minut. Podajemy z chlebem i świeżymi surówkami.
Szaszłyki drobiowe z szafranem
Miłośnikom delikatnego mięsa drobiowego polecamy niezwykle soczyste szaszłyki drobiowe z szafranem. Piersi z kurczaka Pamso marynowane w soku z cytryny świetnie smakują opieczone na grillu. Ich walory smakowe docenią zarówno duzi, jak i mali smakosze. Szczypta...
Kiełbasa biała zapiekana
Prezentujemy tradycyjną białą kiełbasę w nowej odsłonie! Zapieczona z żółtym serem zyskuje niepowtarzalny smak. Polecamy do danie zarówno na co dzień, jak i od święta. Pieczona w wysokiej temperaturze biała kiełbasa podana z podsmażonym boczkiem, parmezanem oraz...
Koreczki z kiełbasy białej
Koreczki z kiełbasy białej to przekąska najlepsza na spotkanie towarzyskie, która wyróżnia się doskonale wyważonym smakiem oraz niebanalnym sposobem podania. Przygotowanie dania jest nieco pracochłonne, jednak gotowe koreczki świetnie prezentują się na półmisku – to...
Kiełbasa biała w sosie pieczarkowym
Przygotowaliśmy przepis dla miłośników wyjątkowego smaku białej kiełbasy Pamso. Oto ona – królowa polskiego stołu w zupełnie nowej odsłonie. Przyrządzenie tego dania obiadowego zajmuje dosłownie chwilę, a połączenie kwaśnej śmietany, jędrnych pieczarek oraz białej...
Babka z kiełbasy białej
Miłośnikom tradycyjnej kiełbasy białej Pamso na pewno przypadnie do gustu przepis na babkę. Ta potrawa to połączenie kwaśnych ogórków, lekko słodkich pomidorów i słodkiej cebuli z przyprawami i białą kiełbasą. W efekcie otrzymaliśmy idealnie wyważony i bogaty smak....
Kiełbasa biała pod pierzynką
Opracowaliśmy przepis na danie, które sprawi, że codzienny obiad zamieni się w ucztę dla podniebienia. Kiełbasę białą pod pierzynką można szybko przyrządzić i efektownie podać. Gotowa potrawa świetnie się prezentuje oraz zachwyca bogatym i idealnie wyważonym smakiem....
Pstrąg w ziołach
Miłośnikom ryb proponujemy pysznego pstrąga w ziołach idealnego na grill. Bogaty smak świeżej ryby świetnie uzupełniają: słodka cebula, ostry czosnek i kwaśna cytryna. Przyprawy: zioła prowansalskie, oregano, rozmaryn oraz natka pietruszki odpowiadają za...
Sałatka grillowa
Przygotowaliśmy tę smaczną i lekką sałatkę, która pasuje idealnie do dań mięsnych lub może być podawana jako przystawka. Grillowane warzywa: cukinia, bakłażan, pomidory i czosnek przyrządzane z ziołami wyróżniają się bogatym smakiem i wyraźnym, przyjemnym aromatem....
Parówki faszerowane na grill
Miłośnikom parówek Pamso polecamy wyjątkową potrawę – smaczne i aromatyczne parówki z grilla. W tym przepisie parówki są faszerowane ziołami, czosnkiem oraz mieszanką musztardy i ketchupu. Za wyrazisty smak gotowego dania odpowiada: ser żółty, szynka Pamso oraz boczek...
Pieczone pierogi faszerowane kaszanką
Prezentujemy danie, które spełni oczekiwania miłośników pierogów z farszem mięsnym. Proponujemy smaczne pierogi z nadzieniem z kaszanki Pamso. Przyrządzenie aromatycznego i smacznego farszu zajmuje dosłownie chwilę. Ciasto wymaga nieco więcej uwagi, ale zapewniamy, że...
Paluszki z mięsa mielonego
Opracowaliśmy przepis, który będzie świetnym uzupełnieniem tradycyjnej biesiady przy grillu. Paluszki z mięsa mielonego wieprzowego, wołowego lub mieszanego Pamso świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, więc...
Kotleciki z kaszanki
Przygotowaliśmy przepis dla osób, które lubią kaszankę za jej charakterystyczny smak i chcą przyrządzić ją w nowej odsłonie. Kotleciki z kaszanki są chrupiące z wierzchu i miękkie w środku. Można je serwować na ciepło, jakie smaczne danie główne z ziemniakami i...
Kiełbasa z kapustą na grill
Prezentujemy oryginalny przepis na kiełbasę podwawelską Pamso, który na pewno docenią smakosze mięsnych potraw. Kiełbasa w tym daniu jest posmarowana aromatyczną musztardą i zawinięta w liście kapusty włoskiej, a następnie grillowana. Taki sposób przyrządzenia...
Klopsiki z cielęciny gotowane
Klopsiki z cielęciny gotowane Pamso to danie dla prawdziwych smakoszy potraw z mięsa. To również idealna potrawa dla osób, które dbają o linię, wybierają dietę lekkostrawną oraz dla najmłodszych Tradycyjne kotleciki z dodatkiem smażonej cebulki, jajka i bułki tartej...
Kiełbasa biała w śmietanie z kulkami ziemniaczanymi
Biała kiełbasa Pamso w śmietanie to danie, które świetnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Jego przyrządzenie jest nieco pracochłonne, ale efekt rekompensuje czas spędzony w kuchni. Biała kiełbasa z lekko kwaśną śmietaną jest podawana z domowej roboty kulkami...
Karkówka na grill
Karkówka to jedno z mięs, które nasi klienci najchętniej wybierają na grilla. Przygotowaliśmy więc wyjątkowy przepis na smaczną i aromatyczną karkówkę Pamso. Wiemy, że w każdym domu króluje inna marynata, my polecamy autorską kompozycję ziół i przypraw. Mięso należy...