Najlepsza na świecie
Biała kiełbasa
tylko w oryginalnym opakowaniu
Dlaczego jeśli biała kiebłasa,
to tylko z Pamso?
Biała to
Idealny skład
- zawiera 90% mięsa wieprzowego (na surowo)
- ręcznie robiona /odkręcana/
- nie zawiera dodatku mięsa wołowego
- nie zawiera dodatków skrobiowych (manna)
- pakowana w atmosferze ochronnej MAP, co wydłuża jej trwałość
- wartość energetyczna 212 kcal / 100 g produktu surowego
- niektóre wykończone drewnianym flokiem w kolorze pomarańczowym,
Szczegółowe
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 882 kJ/ 212 kcal; Tłuszcz 16,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g; Węglowodany 1,5 g, w tym cukry 0,7 g; Białko 14,1 g; Sól 2,2 g
Idealnie przygotowana
Przepis parzenia
Gdy w naszej kuchni znajdzie się już tak starannie przygotowana kiełbasa wystarczy wrzucić ją do wrzącej wody i poddać procesowi parzenia w temperaturze około 80 oC przez 20-25 minut. Obróbka cieplna, czyli parzenie, wydobywa i wzbogaca smak kiełbasy. Pamiętaj, aby białej kiełbasy nie gotować, traci ona bowiem wtedy walory smakowe. Gotowanie polecamy wyłącznie przy przygotowywaniu żurku lub białego barszczu – wtedy chcemy, aby kiełbasa „oddała” swój smak wodzie.
Za króla Sasa Łyżką kiełbasa
Lekcja Historii
Dworskie życie minęło. Pozostał jednak smak historii ukryty w białej kiełbasie. Jak to możliwe? Oczywiście tajemnica tkwi w recepturze. Wierni tradycji pozostają masarze z pabianickich Zakładów Mięsnych PAMSO. Jedyna oryginalna kiełbasa biała surowa oparta jest na wieloletniej recepturze i zawiera aż 90 % mięsa. Produkowana jest wyłącznie z peklowanego mięsa wieprzowego najwyższej jakości z dodatkiem naturalnych przypraw, wśród których dominuje pieprz i czosnek. Kiełbasa biała surowa z Pamso to gwarancja jakości i dobrego smaku.
Dobrze jest kupić całe oryginalnie zapakowane opakowanie (ok. 1 kg czyli 8-10 kiełbasek). Dzięki temu zakupy możemy zrobić wcześniej, nie przed samymi świętami i bezpiecznie przechować kiełbasę w lodówce do terminu podanego na etykiecie. Ewentualne pozostałe kiełbaski można po wyjęciu z opakowania zamrozić i wykorzystać w późniejszym czasie.