Najlepsza na świecie

Biała kiełbasa

Oryginalna biała kiełbasa tylko z Pamso,
tylko w oryginalnym opakowaniu.

Zobacz co,

można zrobić z białej.

Dlaczego jeśli biała kiebłasa,
to tylko z Pamso?

Biała to

Idealny skład

  • zawiera 90% mięsa wieprzowego (na surowo)
  • ręcznie robiona /odkręcana/
  • nie zawiera dodatku mięsa wołowego
  • nie zawiera dodatków skrobiowych (manna)
  • pakowana w atmosferze ochronnej MAP, co wydłuża jej trwałość
  • wartość energetyczna 212 kcal / 100 g produktu surowego
  • niektóre wykończone drewnianym flokiem w kolorze pomarańczowym,

Szczegółowe

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 882 kJ/ 212 kcal; Tłuszcz 16,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g; Węglowodany 1,5 g, w tym cukry 0,7 g; Białko 14,1 g; Sól 2,2 g

Idealnie przygotowana

Przepis parzenia

Gdy w naszej kuchni znajdzie się już tak starannie przygotowana kiełbasa wystarczy wrzucić ją do wrzącej wody i poddać procesowi parzenia w temperaturze około 80 oC przez 20-25 minut. Obróbka cieplna, czyli parzenie, wydobywa i wzbogaca smak kiełbasy. Pamiętaj, aby białej kiełbasy nie gotować, traci ona bowiem wtedy walory smakowe. Gotowanie polecamy wyłącznie przy przygotowywaniu żurku lub białego barszczu – wtedy chcemy, aby kiełbasa „oddała” swój smak wodzie.

Pozostaje tylko życzyć smacznego i wybornych Świąt Wielkiej Nocy! A spragnionym sekretów smaku białej kiełbasy polecamy kilka prostych, aczkolwiek smakowitych przepisów. Dzięki nim sami przekonamy się, dlaczego nasi pradziadowie tak cenili smak dań z białej kiełbasy, która po dziś dzień gości na naszych stołach.