Najlepsza na świecie
Biała kiełbasa
Oryginalna biała kiełbasa tylko z Pamso,
tylko w oryginalnym opakowaniu.
Zobacz co,
można zrobić z białej.
Dlaczego jeśli biała kiebłasa,
to tylko z Pamso?
Biała to
Idealny skład
- zawiera 90% mięsa wieprzowego (na surowo)
- ręcznie robiona /odkręcana/
- nie zawiera dodatku mięsa wołowego
- nie zawiera dodatków skrobiowych (manna)
- pakowana w atmosferze ochronnej MAP, co wydłuża jej trwałość
- wartość energetyczna 212 kcal / 100 g produktu surowego
- niektóre wykończone drewnianym flokiem w kolorze pomarańczowym,
Szczegółowe
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 882 kJ/ 212 kcal; Tłuszcz 16,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g; Węglowodany 1,5 g, w tym cukry 0,7 g; Białko 14,1 g; Sól 2,2 g
Idealnie przygotowana
Przepis parzenia
Gdy w naszej kuchni znajdzie się już tak starannie przygotowana kiełbasa wystarczy wrzucić ją do wrzącej wody i poddać procesowi parzenia w temperaturze około 80 oC przez 20-25 minut. Obróbka cieplna, czyli parzenie, wydobywa i wzbogaca smak kiełbasy. Pamiętaj, aby białej kiełbasy nie gotować, traci ona bowiem wtedy walory smakowe. Gotowanie polecamy wyłącznie przy przygotowywaniu żurku lub białego barszczu – wtedy chcemy, aby kiełbasa „oddała” swój smak wodzie.